onsdag den 24. februar 2016

Metaforresearch

Reglerne

I hver ende af banen er der en cirkel der kaldes huset. Der spilles med to hold med 4 personer på hvert. Hvert hold har 8 sten som holdene på skift sender af sted fra den modsatte ende af banen. Det hold hvis sten ligger tættest på centrum når alle sten er sat, har vundet "enden". I hver ende gives der point til det hold der har vundet enden, efter hvor mange af holdets sten der ligger tættest på centrum. Det hold der har vundet enden, vil derfor kunne få alt mellem 1 og 8 point (sjældent). Hvis der ikke ligger nogen sten inden i huset, gives ikke point til nogen af holdene.

Curl

Når en spiller sender en sten af sted, gives stenen en rotation med eller mod uret. Denne rotation gør at stenen ikke bevæger sig i en lige linje, men derimod i en buet linje. Derved kan man spille en sten ind bag en anden sten for derved at beskytte den fra at blive slået ud af en af modstanderens sten. Denne rotation kaldes også curl.

Fejning

Mens stenen bevæger sig op ad banen, kan man vælge at feje foran stenen. Dette gør dels at stenen curler mindre og derfor ikke har så buet en bane, dels at stenen bevæger sig længere op ad banen, fordi man varmer banen op, man kan både være meget dygtig og dårlig til at feje. Fejningen benyttes derfor til at finjustere stenens placering.

Holdet

Hver spiller på holdet har en fast plads, der ikke kan ændres i løbet af kampen. Disse er 1'eren som sætter de to første sten, 2'eren der sætter de næste to sten, 3'eren eller viceskipperen som sætter sten nr. 5 og 6, samt skipperen der sætter de 2 sidste sten. Skipperen er desuden den spiller, der lægger strategien (sammen med viceskipperen), og angiver hvor de andre spillere skal sætte deres sten. der er dog også mulighed for at lave en udskiftning, men dette gælder dog kun hvis der er en på holdet der bliver skadet.
Der spilles typisk 8–10 ender i en kamp.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar