mandag den 18. november 2013

Intercom, vinter kom!

Jeg fik omsider skrevet og afleveret min abejdsartikel til Den Blå Ports arbejdsnummer --

OG JEG LOVER ALDRIG MERE AT GENERE NOGET KONKURRERENDE TIDSSKRIFT MED AT VÆRE FORSINKET UDKOMMENDE, DET KAN JO BARE VÆRE FORDI BIDRAGYDERNE AFLEVERER FOR SENT (det slipper Hvedekorn så til gengæld for ved ikke at bestille bidrag, eller det passer jo ikke, men ikke eller i hvert fald yderst sjældent bestille bidrag til en deadline, og jo b.l.a. fordi vi ikke eller hvert fald næsten aldrig lave temanumre, for dem har fanden skabt eller en virkelig kedelig ærkeengel måske snarere) -

og jeg fik slet ikke lavet den sammenligning, jeg havde planlagt, mellem Jesper Jensens gamle 70'er-sang (der indgik en sangbog, der hed Danmarx Sangbog, husker jeg) om merværdi, den kommer her:

:/: Jeg står op om mor´nen og går hen på mit job og jeg laver no´ed og jeg får min løn men det jeg laver er mere værd end det jeg får hvordan sku´ no´en men´sker ellers bli´ rige ud´n at lave no´ed?
No´en er mere værd end det de får andre bruger mer end de er værd Penge alene skaber ingen værdi´r penge skaber penge papir papir :/:

og Bikstok Røgsystems "Fabrik", som jeg skærer af efter Blæs Bukkis rap-sektion, Blæs Bukki er underkendt som en af 90'ergnerationens store digtere (langt, langt, langt størrre end Jesper Jensen fx):

arbejd arbejd
arbejd arbejd
arbejd arbejd
arbejd arbejd!
arbejd arbejd
arbejd arbejd
arbejd arbejd
arbejd arbejd!
Blæs:
Mandag morgen paa den gamle fabrik
Drejer en rørtang
Trækker et stik
Jeg' magtfuld
Flytter rundt paa noget savsmuld
Stempler ind klokken halv 7
Pragtfuldt
Solen skinner som altid
Arbejder halvtid
Heltid
Fuldtid
Deltid
Overtid
Kommunikerer med intercom
Sommer gik med sol og slik og rom
Vinter kom
Gaar paa job for min lomme er tom
Rum pupupum pupupum
Trækker en tærte
Vender den om
Tarmene skriger
Men jeg blir' ved mit samlebaand
Tjek!

- analysen er vel den samme, men der er en overstadig desperation i Bikstoks/Bukkis poesi til forskel

2 kommentarer:

  1. "Fabrik" hørte jeg virkelig også tit på vej til sådan nogen vikarjobs før i tiden: lager, kantine, etc. Den passede godt til den måde det føltes. Jeg havde aldrig noget håb om at min indsats som sådan skulle være merværdi værd. At flytte rundt på noget savsmuld derimod ...

    SvarSlet
  2. Jesper Jensen --- jamen. Jeg troede, Benny Holst?

    https://www.youtube.com/watch?v=9N8KyGQeSDY

    SvarSlet