tirsdag den 26. november 2013

Forfatterskolelitteratur 2013

11 kommentarer:

  1. Få minutter efter skolebørnene i dag ved middagstid blev sendt hjem fra H.C. Andersen-Skolen i Odense, begyndte politi iført skudsikre veste at ankomme til den massive gulstensbygning i den nordlige del af Vollsmose-området .

    - Vi synes, det er forkert, at ham Yahya skal få lov at lukke vores skole. Han har ikke noget at gøre her, lød det fra to piger i 9. klasse. Pigerne havde tørklæder for ansigterne, men ville ikke sige deres navne.

    En enkelt lærer skældte ud på et par reportere fra TV2, fordi de begyndte at interviewe nogle af de mindre børn.

    Kort efter klokken 12 befandt der sig henved 30 politifolk i bygningen, hvor den 18-årige digter Yahya Hassan i aften skal oplæse uddrag af sin succesrige debutbog.

    Se også: Politidirektør: Yahya Hassan-besøg kræver massiv sikkerhed

    Herefter blev skolens p-plads ryddet for biler og sendevogne fra DR og TV2.

    Arrangementet finder sted i HCA-skolens store idrætssal, hvor der er stillet knap 250 stole frem til publikum, der hver har betalt 70 kroner for en billet.

    Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at indhente en kommentar til politibevogtningen hos skolens ledelse, men vi blev af en sekretær henvist til Odense kommune.

    Ved 13-tiden er der skønsmæssigt 50 politifolk til stede, og der ankommer til stadig biler med både uniformeret og civilklædt politi. Området omkring skolen er eftrehånden hermetisk lukket. Alle, der ønsker adgang, skal legitimere sig. Kun politi og pressefolk er i øjeblikket til stede.

    På alle hjørner af bygningens tag er der nu etableret digital kameraovervågning, der dækker alle vinkler omkring HCA-skolen.

    Ved 13-tiden begyndte politiet at etablere vejspærringer med store betonklodser, der blev sat på Tjørnehaven ved indgangen til HCA-skolen.

    Ekstra Bladet er til stede ved H.C. Andersen-Skolen og rapporterer løbende til eb.dk

    SvarSlet
  2. EB hælder benzin på bålet og det er skammeligt!

    SvarSlet
  3. så "sylte" er hvad man går og siger i vollsmose? ah, mon dog, EB.

    http://grydeskeen.dk/wp-content/uploads/2009/11/sylte10.jpg

    SvarSlet
  4. det hele blir langsomt mere og mere bizart

    SvarSlet
  5. Skammeligst er vel, at nogen med vold og magt bygger det bål, fordi en mand og en digter brænder igennem

    SvarSlet
  6. Og hvad sagde de? Sagde de 57.000 eksemplarer? Det gjorde de vist!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er 57000 mere end Rimbaud solgte i hele sit liv. Det vil i din verden vel sige at YH er 57000 gange bedre end Arthur. Tæl du bare videre.

      Slet
  7. Had er en luftoverført infektion. Fra smittekilden brænder den gennem hele samfundet. Den storsælger fordi den er så uomgængelig.

    SvarSlet
  8. Den uret der er begået mod lille Yahya, har i løbet af uforbavsende kort tid vokset sig til et monster. Alle vil se det og fodre det. At digterens kritik ikke er konstruktiv er forventeligt (digteren ER digter!). Men at resten af verden taber hovedet så velvilligt, forklarer mangt et amokløb i nyere historie. En universalisering af en en enkeltskæbne er KUN politisk korrekt mod en minoritet som er muslimsk. Det hele minder om de våde trusser som kvinder sender til fanger på dødsgangen.

    SvarSlet
  9. Altså, Kristen. Har blogbestyreren og for den sags skyld vi andre ikke lov til at blive både forundrede, lidt urolige og vel også glade på poesiens vegne, at en digtsamling kan sælge på den måde? Det behøver vel ikke afføde en lidt nedladende kommentar om, at så blogbestyreren og igen for den sags skyld vi andre pr. automatik mene, at oplagets størrelse i sig selv skulle gøre ham til en særligt stor digter, større end selv de største fra fortiden. Det er der ved gud ingen her på siden, der har sagt noget som helst om. Og omkring monsteret: Allerede efter første interview, hvor der også blev trykt et digt, begyndte der at komme trusler mod ham. Måske ikke trusler, der var værd at tage alvorligt i første omgang, men det er der al mulig grund til nu. Bare det, at nogen kan finde på at true en anden på livet, fordi han har skrevet noget, er skræmmende og skal tages alvorligt. Det er fuldstændig irrelevant, hvad der er poltisk korrekt og ukorrekt, og hvad hvem får ud af det, og ja, medierne kører op, men det har medier det med at gøre. Det handler lige nu om en ung digters liv og helbred og hans frihed til at læse op af det, han har skrevet, og det bør sådan set optage alle.

    SvarSlet
  10. Altså, Jacob. Jeg er slet ikke bekymret for YH. Han er helt på omgangshøjde. Og med mandens egne ord: Det er aldrig uden konsekvenser når et voksent menneske bruger sproget.
    Men resten af Andeby har tabt hovedet.
    At bøller truer kan aldrig forsvares. Men at bedsteborgere taber perspektivet er et tegn på kulturel infantilisme.
    Jo, lad os glæde os over at vi har fået en ny begavet digter, der kan tale ud af posen. Og vi vil aldrig tolerere bølleri, hverken fra ghettoen eller fra villahaven. Lad os undlade gøre en enkeltpersons lidelseshistorie universel og stemple en hel befolkningsgruppe for at dulme vores egen kulturelle insufficiens. Det er fanme dårlig stil!
    Så var meget bedre at vi talte rent ud af posen: Vi vil ikke ha jer! Vi forstår jer ikke! Rejs af helvede til! I er alligevel kun i landet på grund af vores internationale forpligtelser. Det ville være lige så hudløst og sandt som YH's digte. Og sikkert mere konstruktivt og sundere for sjælen end dette indebrændte hadcirkus der afspiller sig lige nu.
    PS. Jeg er ked af du finder min bemærkning om oplagstallene nedladende. Men husk på: det var IKKE mig, der indførte oplagstal som argument in the first place

    SvarSlet