torsdag den 31. maj 2012

Kønne spirer uden vokseværk

Dette er ikke en rykker!

Jo, det er!

Der er digtere, der rimeligt hurtigt (= 2 år) følger op (og lever op til) deres talentfulde debut, tre eksempler: Christina Hagen 2008/2010/2012, Lone Aburas 2009/11 og Amalie Smith 2010/12.

Men så er der digtere, der debuterede talentfuldt for 6-3 år siden, og som stadig lader værkvente på sig, og overfor dem vil jeg gerne tromme ganske sagte på mit armbåndsur med pegefingerneglen, dak, dak, dak:

Maja Lee Langvad: Find Holger Danske, 2006 (har omsider nye tekster med i de seneste numre af Den Blå Port og Hvedekorn, men vi vil have bog, Maja!)

Palle Sigsgaard: Glitrende støv danser, 2007 (hvor var det, han publicerede en villanelle (?) for et par år siden? (sikkert Maskinfabrikken) ellers intet, hvad med bare et halvt haiku et af dagene, Palle!) 

Chresten Forsom: (uden titel), 2009 (udgav trafikkryds-afskriften MANHATTAN, 2011, og det er naturligvis i enhver forstand en værdig og ligeværdig opfølger, men jeg vil urimeligt OGSÅ have egenhændige digte, Chresten, i (nok så ryggesløs) bogform!)

Theis Ørntoft: Yeahsuiten, 2009 (uddrag af romanprojekt i forrige nummer af Victor B. Andersens Maskinfabrik, men uddrag er ikke bog, og jeg er bange for, at han bruger for meget tid på sit tvillingetalent, musikken, her er fx videoen til hans nye gruppe Plants' nye sang "Solar Dish", og den er såmænd da virkelig god, men det er jo ikke en bog, vel, ja, ikke engang en tekst, litteraturen vil have dig for sig selv, Theis:


!)

Gør jer umage bare en smule hurtigere, kæmpetalenter!

7 kommentarer:

  1. Jeg så også meget gerne noget nyt fra Maja, Chresten og Theis. Hvilket nummer af Victor B. Andersens Maskinfabrik er det forrige hvor Theis er med?

    Andre forfattere som lader vente på sig: Morten Søkilde, Eli I. Lund, Mads Eslund. Specielt nr. 2 hvis debut vidst skulle være del af en trilogi? Ved du hvad de tre herrer har gang i?

    kh læser fra provinsen

    SvarSlet
  2. Og hvad med Jesper Vahkelhorn, hvis opfølger til debutnovellesamlingen "Stag, fald og skøder" i den grad lader vente på sig. Skriver han fortsat?

    SvarSlet
  3. I har måske alle en tendens til at forveksle kvantitet med kvalitet (inklusiv Bukdahl)? Hvor ville jeg hellere vente ti år på en god digtsamling end læse noget sjask komme ud punkligt hvert efterår.

    SvarSlet
  4. Find Holger Danske for pokker!

    SvarSlet
  5. Nå ja, for helvede! Fast fejl på sjette år!

    SvarSlet
  6. ! hæ, konsekvens når det gælder.

    SvarSlet
  7. Theis-nummeret af Maskinfabrikken er nr. 45 - og ja! vi venter også på grænsen til resignation på Eli og Mads og Morten (er Mr. Bing helt fortabt!?) - og det er selvfølgelig rigtigt nok, som 1. juni/11.31-anonym anfører, at folk skal tage den værktid, det tager, men jeg gider heller ikke lyve om - og jeg tror ikke det direkte skader, at de aldrende debutanter ved - at jeg er utålmodig!

    SvarSlet