lørdag den 25. februar 2012

I dag er jeg Peter Nielsen

- desværre ikke digteren, men Inf-kulturredaktøren, som jeg afløser i panel i dag klokken 15:00 på Forfatterskolen ved det sidste arrangement på den dansk svenske kritikfestival - MEN det skal ikke forhindre mig og jer og OS i at forsøge at tænke u-Inf-kulturredaktionelt, dvs. PÅ EN FRISK om ny, kritisk offentlighed, vel?

FSL Kritikfestival : Kritikken i den nye offentlighed [nordisk kritiker debat]

alle er velkommen – fri entré

Hvad betyder det for samfundet og vores billede af alt hvad et menneske kan være, hvis den avancerede refleksion omkring kunst, litteratur, musik, teater, osv. forsvinder fra offentligheden? Hvad betyder det for demokratiet, hvis kritikken hverken opfattes eller erkendes som et alment anliggende. Det sidste halve årti har forandret vilkårene for kritikken. Kritikkens fora, former og værdi ombrydes.

Kritikken i den nye offentlighed er det overordnede tema for FSL’s kritikfestival 2012. Ved denne debat som er den sidste i en lang række af foredrag, seminarer, debatter, oplæsninger mm. diskuteres spørgsmålene både konkret og generelt gennem to paneldebatter

13:00 - 17:00

13:00- ...
1) Kryds-anmeldelser på tværs af Norden.
En række af FSL’s medlemmer har indgået aftaler med deres respektive aviser om at bytte avis fra tid til anden. Hensigten har blandt andet været at undersøge hinandens respektive offentligheder og angive en metode for en udvidet samtale omkring litteraturen, der ofte er svært nationalt funderet.
- Gro Jørstad Nielsen (NO)
- Tor Eystein Øverås (NO)
- Peter Mickwitz (FI)
- Mai Misfeldt (DK)
- Tatjana Brandt (FI)
-- debatten ledes af forfatter og kritiker Oscar Rossi (FI)

pause

15:00 - ...
2) Kritikken i den nye offentlighed.
I forlængelse af den foregående debat diskuterer tre nordiske kulturredaktører i under emnet ”Kritiken i den nye offentlighed”.
- Peter Nielsen [Information] (DK)*
- Karin Haugen [Klassekampen] (NO)
- Rakel Chukri [Sydsvenskan] (SE)
-- debatten ledes af redaktør Mathias Kokholm

* Peter Nielsen har måtte melde afbud. I stedet deltager kritikeren Lars Bukdahl (Weekendavisen / Blogdahl)

- og ambitionen og pointen må være, at Blogdahl før eller siden og som en selvfølgelighed skal stå før Weekendavisen; men allerførst skal Hvedekorn (og hvedekorn.dk) stå, til hver en tid! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar