torsdag den 28. april 2011

Novellefob i tørvejr

Jeg beklager, men jeg lider af en grundlæggende fobi og aversion overfor noveller (undtagen når de er skrevet af (modne) Aidt, Juul og Helle) pga. deres pointerede klasseværelsespopularitetstsjagt. Og jeg er meget glad for, at jeg dette af en eller anden grund voldsomt novelleplagede forår har undgået novellesamlinger af både Trine Andersen, Julia Butschkow, Mathilde Walter Clark, Leif Davidsen og Sven Holm; Charlotte Weitzes Det hvide kvarter er ikke en novellesamling (selv om et part tekster kommer FARETRUENDE tæt på), det er er en samling fortællinger, stor forskel (når jeg afviser prosa til Hvedekorn, er det grusomste, mest nådesløse og kompromisløst dødbringende adjektiv, jeg kan benytte, "novelleagtig"). Så: Pyh!

2 kommentarer:

  1. Enig, undrer mig dog over Butschkows deltaglelse i denne fobi. Læste engang "så simpelt" af hende, den var da vist meget fin. Har dog ikke læst hende en pind siden

    SvarSlet
  2. Ikke enig. Noveller kan noget. Når de ikke er for skabelonagtige, jeg stikker en pind i myretuen. De kan lange gode lærerige lussinger med deres skarphed. Når de er gode altså.

    SvarSlet