tirsdag den 12. april 2011

Dette nus kommentarkrig

- eller bare kommentarknockout?

I hvert fald har redaktøren foreløbig afvist den kommentar, jeg har brugt min tirsdag på, "Forsvar for smagsløgene", fordi der allerede er skrevet nok om Mikkel Thykiers pamflet Over for en ny virkelighed (= Henrik Dahls kommentar og min Thorup-anmeldelse ...), som nu ikke er emnet for kommentaren, men bare en af to konkrete anledninger til at tale om (og FOR) betydningen af dommen og smagningen i en anmeldelses smagdommeri. I en mail, der ikke er blevet svaret på, foreslår jeg at sløjfe følgende passage, så der næsten ikke står noget om MT (hvordan kan det være, at, da jeg var yngre, hadede jeg initialer (bortset fra SUT selvfølgelig), nu elsker jeg dem!?)

I afsnittet efter citatet [om at nå hinsides vurderinger] roser Thykier en mig nærtstående kritiker for at have ”sans for en levende brug af sproget” (inden han summarisk pilles ned, kritikeren). Men hey, Mr. Mikkel, det er da en totalt gammeldags, positivt vitalistisk smagsdom over kritikerens egenskrift og/eller kritiske smagsevner, der jo så nemlig står i modsætning til manglende sans og dødt sprogbrug.

Men det er ikke sikkert, at det darling-drab er nok, og hvis der virkelig ingen nåde er, så bliver kommentaren selvfølgelig HOKUS POKUS en blogpost. Jeg har i det hele taget et mistænkeligt besvær (og ja, ja, en høj grad af paranoia som sådan) med at få lov til at skrive kommentarer og blogindlæg; det er som om de formater skal beskyttes mod for tæt og urolig skriptualitet, de skal bare, hvilket akkurat er emnet for min kommentar, MENE NOGET OM NOGET MENINGSMAGERI i en tydelig fart.

1 kommentar: