onsdag den 20. april 2011

1 ensom HH-hater

Der er noget meget forfriskende i, at der er 1 anmelder, der ikke bryder sig om Helle Helles nye og, vil jeg jo mene, objektivt gode roman Dette burde skrives i nutid, og ved at den anmelder befinder sig på Alt for damerne med signaturen ap for Anna Pia (Holmegaard) - heldigvis, for markedsføringen, er forfatterfotoet STORT:

Miljøer, detaljeret beskrevet. Mennesker, tørt portrætteret [!!?? som om der ikke kan være 100 x så meget liv i ordknap prærcision som i knævrende indlevelse]. Formen, uendeligt [!!??] gentaget. Ja, undskyld mig [nej, jeg vil ej!] .... HELLE HELLE har fået priser, hun har stensikret stilen med det übertæt skildrede hverdagsliv, hvor det store tydeligvis skal findes i det små, i denne læsers øjne desværre i "DETTE BURDE SKRIVES I NUTID" - i det mikroskopisk, indtørrede [igen den tørhed - jeg forstår det ikke!?] lillebitte. Måske er jeg nærsynet [nej, bare kritisk bælgøjet] og ser ikke formatet i historien om den unge kvinde, der er gået i stå i sin søgen, lytten, vandren efter en mening med livet [fint referat faktisk!]. Men motoren mangler. (tre stjerner)

Ja, motoren mangler, for det vidunderlige er, at romanen ikke skal nogen steder, den står knastørt og blomstrer på stedet. Men måske det nu, med 1 dårlig anmeldelse, bliver lettere at overbevise den unge avantgarde om radikaliteten og POESIEN i Helle Helles skrift.

28. april besøger Helle den fysiske undergrund i form af arrangementet Under Oplæsning 16 , Skindergade 24, 2. th., hvor hun optræder sammen med bl.a. Josefine Graakjær og Lone Aburas, så kan de lære det (altså ikke Josefine og Lone, men avantgarde og undergrund)!

Men hvor bliver Olga Ravns Femina-anmeldelse af nutid af?

6 kommentarer:

  1. Det får mig til at tænke på Søren Ulrich Thomsens "Rystet spejl", hvor jeg ikke har læst andre skeptiske anmeldelser end din i WA. Her vil alle de begejstrede anmeldere sikkert også mene, at det er en god bog "objektivt set".

    Der er også et andet lighedstræk mellem modtagelsen af "Rystet spejl" og "Det burde skrives i nutid: Begge bøger blev slået stort op med forfatterinterviews inden udgivelsen.

    Og selvfølgelig kan jeg ikke lade være med at spørge mig selv, hvordan anmeldelserne mon var blevet, hvis der havde stået nogle helt andre forfatternavne på de to bøger.

    PS! Selv har jeg kun læst "Rystet spejl", som jeg synes er OK uden at være imponerende. Hvis jeg var anmelder, havde den fået tre stjerner.

    SvarSlet
  2. Hey Lars, Under Oplæsning er den 28. april rykket til Skindergade 24, 2th... Mange hilsner, Rolf

    SvarSlet
  3. For en sikkerheds skyld, som om det var nødvendigt:
    Jeg synes RENT FAKTISK Helles bog er fremragende!

    - og til Rolf: Jeg retter venue fluks!

    SvarSlet
  4. Ja, jeg venter også. Hej hej.

    SvarSlet
  5. Åh, jeg glæder mig til den, ifølge anmelderne har hun vist endda skrevet den efterspurgte Portræt af Kunstneren som Ung Smatso - pokkers at jeg skal betale 16 000 til skattevæsenet lige om lidt (hvis hendes forlægger læser det her, kender du jo min adresse, frieksemplarer kan godt komme gennem sprækken i postkassen, tak)

    SvarSlet
  6. Er det ikke en kompliment at få en dårlig anmeldelse i Alt for Damerne?

    SvarSlet