torsdag den 17. juni 2010

Klub for skyld og skam og skade

I Paal Bjelke Andersens system-cut up af nordiske statslederes nytårstaler, The Grefsen Adress (som jeg helt ærligt har anmeldt til WA, så må vi se om den kommer i) udgøres den største og mærkeligste og mest foruroligende udklips-gruppe af udklippene af "Groups of people mentioned in the texts", diverse, ofte overlappende segmenter af med- og modborgere, her begyndelsen på klippet fra Løkkes nytårstale:

Danske virksomheder som har tabt omsætning i udlandet og arbejdspladser som er gået tabt og familier som er kastet ud i arbejdsløshed og utryghed og 600.000 danskere som slipper helt for mellemskatten og de danske soldater i Afganistan, professionelle og dybt dedikerede mennesker

Det er nemlig noget underligt noget med gruppedannelser - den anden dag fik jeg en bog med interviews med tidligere elever på Aarhus Katedralskole, Tog de skade? Student fra den sorte skole (Grundtvig gik jo på Katedralskolen, ergo må skolen være den originale sorte skole), der melder mig ind i en klub med følgende brogede medlemsskare:

Erik Hoffmeyer, Aage Holm-Pedersen (tidligere chefredaktør for Aarhus Stiftstidende), Jan Lindhardt, Ulf Pilgaard, Christian Braad Thomsen, Nils Malmros, Kirsten Lehfeldt, Lene Kaaberbøl, Peter Skaarup, Lars Bukdahl, Sine Bundgaard (operasangerinde, som jeg spillede sammen med i skole-musicals, Carmen Jones), Lau Højen (forsanger i Carpark North).

Og må jeg være fri for at være i klub med Peter Skaarup? Nej, det må jeg ikke, thank you very much!

3 kommentarer:

  1. Peter Laugesen gik på Katedralskolen -

    men det gjorde Kristen Bjørnkjær også -

    og sådan er det hele vejen -

    SvarSlet
  2. Skal vi ikke opfinde en avis, der kan trykke alle de anmeldelser, Weekendavisen ikke bringer? Vi kunne jo kalde den Hverdagsavisen ("tør hvor andre tier"). Nånej, det er selvfølgelig denne blog.

    SvarSlet
  3. Vi er mange der gerne vil høre dig synge musicals. Måske hele katedralklubben fra bogen kunne træde op til skolens årsafslutning?

    SvarSlet